لوگوی سایت لایف دکو

شلغم یک سبزی ریشه‌ای است که معمولاً با سیب زمینی یا چغندر مرتبط است. شلغم دارای ریشه سفید و بنفش پیازی و سبزی‌های برگدار خوراکی هستند. گمان می‌روند که شلغم از شرق آسیا سرچشمه گرفته است، اما به طور گسترده در اطراف امپراتوری رم کشت می‌شد و اکنون در مناطق معتدل در سراسر جهان کشت و خورده می‌شود.

 

شلغم چیست؟

شلغم در تمام سال در دسترس است، اما در پاییز زمانی که سبزیجات تازه هستند و در بهار زمانی که هنوز کوچک و شیرین هستند، بهترین حالت خود را دارند. شلغم‌های بزرگ‌تر و قدیمی‌تر پوست‌های سفت‌تری دارند که می‌تواند طعم تلخی به جا بگذارد و نیاز به پوست‌گیری داشته باشد.

شلغم‌های قدیمی طعم قوی‌تری نسبت به طعم‌های جوان دارند، اما برای له کردن یا اضافه کردن به سوپ و خورش عالی هستند. مانند اکثر سبزیجات ریشه‌دار، شلغم یک راه مقاوم و ارزان برای نگه‌داشتن محصول در طول تابستان است.

ارزش غذایی شلغم:

شلغم سرشار از ویتامین C است و علاوه بر مواد معدنی حاوی مقادیر خوبی از ویتامین‌های B، A و  K است. سبزی و برگ‌های شلغم دارای مقدار زیادی ویتامین‌های K، C، A، کلسیم، اسیدفولیک، منگنز و مواد مغذی به همراه دارد. شلغم همچنین کالری کمی دارد زیرا بیشتر از فیبر و آب است.

شلغم خواص زیادی دارد و در درمان، بهبود و جلوگیری از بیماری‌های بسیار تأثیرگذار است. در فصل سرما در جهت جلوگیری و درمان سرماخوردگی شلغم زیاد مصرف می‌شود. از خواص و فواید شلغم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان سرماخوردگی
  • جلوگیری از آب مروارید
  • درمان و دفع سنگ کلیه و سنگ مثانه
  • بهبود بینایی
  • کمک در کاهش وزن
  • کاهش فشارخون
  • کاهش کلسترول
  • کاهش تری گلیسیرید
  • کمک به عملکرد کبد
  • محافظت در برابر سرطان
  • محافظت در برابر عفونت معده
  • کمک به مدیریت دیابت
  • جلوگیری از عفونت‌های باکتریایی
  • رفع مشکلات روده

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد هر یک از خواص شلغم مقاله آن را مطالعه نمایید.

 

شلغم

طرز پخت شلغم:

برخلاف تصور مرسوم، شلغم را می‌توان به‌صورت خام مصرف کرد، مانند تربچه. بچه شلغم را می‌توان قاچ کرده و برش داد و به‌عنوان خامه با دیپ سرو کرد، یا برش داد و به سالاد اضافه کرد تا طعمی ترد به سالاد اضافه کند.

همچنین می‌توانید از آن به‌تنهایی برای سالاد استفاده کنید. فقط کافی است نازک برش دهید و با سس مورد علاقه خود بریزید.

شلغم به صورت پخته سرو می‌شود تا خام. پس از آبکشی سبزی‌های چسبیده را جدا کرده، ریشه‌های آویزان را جدا کنید و به صورت دلخواه خود آماده کنید.

شلغم برشته شده لذیذ است، له می‌شود، پخته می‌شود، به سوپ یا خورش اضافه می‌شود یا حتی به صورت تکه تکه بریده می‌شود و به‌عنوان جایگزین سالم‌تری به جای سیب‌زمینی سرخ شده، مصرف می‌شود.

برای اطلاعات بیشتر درباره پخت انواع شلغم به مقاله آن مراجعه کنید.

اگر درباره پخت شلغم گیج شده‌اید، به سیب‌زمینی فکر کنید و از کاربردهای آن برای شلغم استفاده کنید. شلغم روش‌های مختلفی دارد مانند پوره شلغم، پخت شلغم، آب پز کردن شلغم، سرو شلغم به صورت خام در انواع سالاد.

نکته حرفه‌ای درباره آشپزی با شلغم:

اگر طعم تلخ شلغم شما را آزار می‌دهد، مطمئن شوید که قبل از پختن پوست آن را به خوبی بگیرید. وقتی شلغم را از وسط برش می‌دهید، متوجه یک خط زرد در حدود نیم سانت در ریشه می‌شوید. پوست کردن بیشتر از این خط می‌تواند برای جلوگیری از تلخ شدن آن تأثیرگذار باشد. برخی نیز ادعا دارند که جوشاندن آن با سیب‌زمینی باعث کاهش تلخی آن می‌شود.

 

شلغم چه طعمی دارد؟

تندی خفیف شلغم باعث ایجاد طعمی بین سیب‌زمینی و تربچه می‌شود. می‌توان آن را با سایز سبزیجات برگ‌دار یا طعم‌های قوی دیگر مانند زنجبیل مخلوط کرد.

شلغم‌های قدیمی‌تر گاهی طعم خردل پیدا می‌کنند که این طعم هنگام پخت و پز ملایم می‌شود.

شلغم دارای طبع گرم و ترد است بهتر است اگر جز افراد دارای طبع گرم هستید در خوردن آن زیادی روی نکنید و اگر طبعتان سرد است توصیه می‌شود آن را حتماً نوش جان کنید. برای اطلاعات بیشتر درباره طبع شلغم مقاله آن را مطالعه نمایید.

 

شلغم را از کجا بخریم؟

اگر می‌خواهید شلغم بخرید حتماً، به دنبال شلغم‌های رنگی روشن و پیازهای خامه‌ای و حلقه‌ای به رنگ بنفش در بالای آن باشید. بچه شلغم ممکن است رویه بنفش نداشته باشد و ممکن است شبیه تربچه‌های سفید بهاری بزرگ باشد.

در پاییز و بهار، به دنبال شلغم به همراه سبزی و برگ آن باشید تا مطمئن شوید که تازه برداشت شده‌اند. در زمستان، آن‌ها از انبار می‌آید و برگ‌های آن جدا می‌شود. در هر صورت شما شلغم‌های سفت می‌خواهید که نسبت به اندازه‌شان سنگین و بدون لک باشند.

می‌توانید آن‌ها را در اکثر سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های مواد غذایی طبیعی پیدا کنید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره انواع شلغم به مقاله آن مراجعه کنید.

شلغم

نکته مهم در هنگام مصرف شلغم:

اگر شلغم را با سبزی‌ها آن می‌خرید، سبزی‌ها را بلافاصله پس از رسیدن به خانه جدا کنید. سبزی‌ها را مانند هر سبزی دیگر به خوبی تمیز کرده و نگهداری کنید و بپزید.

آن‌ها را در یک کیسه پلاستیکی بسته‌بندی‌شده در یخچال نگهداری کنید یا آن را در یک انبار نگهداری کنید. مانند هر سبزی دارای ریشه، برای اینکه تازه بمانند آن را در یک محیط خنک، تاریک و خشک نگهداری کنید. می‌توانید ماه‌های زیادی به این روش، شلغم‌ها را نگهداری کنید.

 

هنگام خرید شلغم به چه نکاتی توجه کنیم؟

  • درحالی‌که شلغم به دلیل رنگ‌بندی دو رنگ خود، بنفش در بالا و سفید در پایین شناخته شده است، می‌تواند در رنگ‌های دیگری نیز وجود داشته باشد. شلغم‌های بهاره که به خاطر شیرین بودنشان موردتوجه هستند، کوچک‌تر و تماماً سفید هستند.
  • شلغم باید سفت، بدون لک و ترد باشد. برگ‌های آن باید سبز روشن و شاداب باشند.
  • به دنبال شلغم‌های کوچک‌تر باشید زیرا اندازه های بزرگ‌تر معمولاً چوبی، خشک و تلخ هستند.
  • شلغم‌هایی که در بهار کاشته می‌شوند، در تابستان در بازار ظاهر شده، شیرین‌تر و ملایم از شلغم‌های بزرگ‌تر هستند.
  • بچه شلغم برای خام خوردن، برشته یا ریختن در سالاد مانند تربچه مناسب است.
  • معمولاً شلغم‌ها در زمستان فراوان‌تر هستند.

 

خطرها و هشدارها درباره خوردن شلغم:

برخی از مشکلات و بیماری‌ها و داروها به خوبی با شلغم ترکیب نمی‌شوند. با پزشک خود صحبت کنید اگر:

  • اگر قصد دارید آزمایش خون و مدفوع دهید، شلغم نخورید. شلغم، کرم بروکلی و برخی میوه‌ها و سبزیجات دیگر ممکن است در این آزمایش به شما مثبت یا منفی کاذب بدهند که باعث ایجاد خون پنهان در مدفوع شما شود.
  • اگر خون شما خیلی سریع لخته می‌شود. اگر شرایط خاصی دارید، سبزی شلغم بیش از حد که سرشار از ویتامین K است، می‌تواند باعث لخته شدن خون شما سریع‌تر از حد معمول شود.
  • اگر مشکل کلیوی دارید. کلیه‌های شما پتاسیم اضافی را از بدن خارج می‌کنند. اگر آن‌ها خوب کار نکنند، ممکن است پتاسیم زیادی در کلیه خود داشته باشید. این باعث افزایش ضربان قلب و مشکلات عضلانی مانند ضعف، گرفتگی یا سفتی می‌شود.

 

در این مطلب درباره شلغم اطلاعاتی داده شد. شلغم یکی از سبزیجات مهم برای سلامت بدن است حتماً با توجه به نکاتی که گفته شد. آن  را در تمام فصول به سبد غذایی خود بیفزایید.

 


دسته بندی مرتبط:تغذیه,سبک زندگی,سلامت
برچسب مرتبط:

با ثبت نظرات خود، ما را در بهبود مطالب سایت یاری نمایید

در صورتی که مطلب فوق را برای دوستانتان مفید میدانید، آن را به اشتراک گذارید

مطالب پیشنهادی

بهترین برند لباس مردانه

معرفی انواع بهترین برند لباس مردانه خارجی و داخلی

کادو برای تولد پدر

۳۵ پیشنهاد شگفت انگیز کادو برای تولد پدر

شلغم در بارداری

شلغم در بارداری

انواع شلغم

انواع شلغم

طبع شلغم

طبع شلغم سرد است یا گرم؟

پخت شلغم

انواع روش پخت شلغم

خواص شلغم

خواص شلغم چیست؟

حجامت در فصل پاییز

حجامت در فصل پاییز؛ بهترین روزها و نکات آن

طرز تهیه میگو سوخاری

طرز تهیه میگو سوخاری با سس تارتار روی گاز یا فر

قرص روغن ماهی چیست و چه فوایدی دارد؟

زمان مصرف امگا 3

قرص امگا 3؛ بهترین زمان مصرف امگا 3

روستای ایگل

روستای ایگل؛ تکه‌ای از بهشت در اطراف تهران

دیدگاه و نظرات کاربران

۴.۶
بسیار عالی
بر اساس ۳۵ دیدگاه
بسیار عالی
۱۸
خیلی خوب
۷
متوسط
۵
ضعیف
۳
بسیار بد
۲
محمد جواد جوکار

سلاسلام وقت بخیر این افزونه با Sendinblue سازگار است اما بنده از نحوه کارکرد نجوا اطلاعی ندارم. شما API سرویس Sendinblue خود را در تنظیمات افزونه وارد می کنید و به آن متصل می شود. در کل این محصول با هیچ کدام از سرویس های ایرانی سازگار نیست.

امتیاز ثبت شده توسط کاربر بسیار خوب
تاریخ ثبت دیدگاه: ۱۴۰۰/۰۱/۲۵
محمد جواد جوکار

سپاس از نقطه نظر شما کاربر گرامی.

تاریخ ثبت دیدگاه: ۱۴۰۰/۰۱/۲۵
محمد جواد جوکار

سلاسلام وقت بخیر این افزونه با Sendinblue سازگار است اما بنده از نحوه کارکرد نجوا اطلاعی ندارم. شما API سرویس Sendinblue خود را در تنظیمات افزونه وارد می کنید و به آن متصل می شود. در کل این محصول با هیچ کدام از سرویس های ایرانی سازگار نیست.

امتیاز ثبت شده توسط کاربر بسیار خوب
تاریخ ثبت دیدگاه: ۱۴۰۰/۰۱/۲۵
محمد جواد جوکار

سپاس از نقطه نظر شما کاربر گرامی.

تاریخ ثبت دیدگاه: ۱۴۰۰/۰۱/۲۵
محمد جواد جوکار

سپاس از نقطه نظر شما کاربر گرامی.

تاریخ ثبت دیدگاه: ۱۴۰۰/۰۱/۲۵
لوگوی سایت لایف دکو